english flag germany flag hungary flag
 
   

Friss Hírek


Keresés a hírek között:  

Tájékoztató
a tantermen kívüli
digitális munkarend kapcsán

JÁRVÁNYVESZÉLY
ESETÉN ÉRVÉNYES
ELJÁRÁSREND

 


látogatók száma

KZS 30 éves

 

felnőttoktatás

 

Szakképző Központ Nonprofit Kft

 

eszc_logo

 

Alapítvány


Kossuth Zsuzsanna Szakképző Iskola és Kollégium - EBCL

 

Kossuth Zsuzsanna Szakképző Iskola és Kollégium - Szakiskolai Fejlesztési Program

 

Kossuth Zsuzsanna Szakképző Iskola és Kollégium - NSZFI

 

Kossuth Zsuzsanna Szakképző Iskola és Kollégium - ECDL

 

Kossuth Zsuzsanna Szakképző Iskola és Kollégium - ÖKOISKOLA

 

Kossuth Zsuzsanna Szakképző Iskola és Kollégium  /  4D smile - A tanulás jövője

 

facebook

 


Újabb HATÁRTALANUL! pályázat valósult meg a Kossuth Zsuzsanna Szakképzőben
Írta: Admin | 2013.06.04. 12:13

Immáron a hetedik Határtalanul! pályázatot valósítottuk meg iskolánkban, együttműködve a vajdasági Politechnikai Középiskolával. A projekt címe „Ökoszemlélet HATÁRTALANUL! - ökofarm makettezése”. A programban 14-14 diák vett részt mindkét iskolából 2-2 kísérőtanárra.

Az első találkozás alkalmával (2012. november 12 – 16.) a klímaváltozás veszélyeire felszólító és környezetvédelmi szempontokat figyelembe vevő foglalkozásokon bővítették a tanulók a tudásukat, hogy azt követően közösen megtervezzék egy ÖKO farm makettjét, amely az iskolákban állandó kiállítási tárgyként lesz jelen. A szabadkai iskolában bemutatásra került a klímabarát vezetési irányítási rendszer, melynek egy eleme az ökológiai lábnyom értékének meghatározása. Emellet számos környezetvédelmi előadás, ökoiskolai beszámoló meghallgatásával töltötték az idejüket a diákok, de emellett lehetőség volt egymás kultúrájának, szokásainak valamint hétköznapi életének megismerésére is.

A második utazásra 2013. május 7 – 11 között került sor, amikor a dabasi iskola látta vendégül a határon túli iskola diákjait. A közös munka során elkészült az ökofarm makett, mely iskolánkban került kiállításra. Az öko-rally játékos vetélkedő alkalmával a diákcsapatok feltérképezték iskolánk környezetbarát tevékenységeit, valamint megtekintették a 3 és 4 dimenziós tananyagelemeket ebben a témában.

A találkozó utolsó napján került sor a Nemzeti összetartozás határtalanul! című témanap megrendezésére, ahol a résztvevők betekintést nyertek a korábban megvalósított és jelenleg futó HATÁRTALANUL! projektekbe. A rendezvény során, a határon túli magyar iskolákkal való együttműködések alkalmával elkészített termékek kiállításra kerültek, melynek legújabb tagja az ökofarm makett is megtekinthető volt a résztvevők számára. A projektet a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. 1.035.500 Ft-tal támogatta.

 

   
Copyright © 2009 Kossuth Zsuzsanna Szakképző Iskola és Kollégium | Minden jog fenntartva!
Készítette:
Go Visual Studio